Prestressed concrete sheet pile

APPLICATION

  1. Permanent sheet pile as embankment for roadway, railway, river, coastal protection,harbor, cofferdams, storage pond, basement construction, agricultural flume and earth

    retaining structures.

  2. Sheet pile as temporary shoring during construction works.

ADVANTAGES

  1. High strength to weight ratio
  2. High performance & relatively inexpensive
  3. Small displacement at pile head
  4. Less corrosion worries
  5. Long serviceable life

This article comes from humeconcrete edit released

Alles over damwand muren: soorten, materialen en bouwmethoden

Damwand muren worden veel gebruikt voor zowel grote als kleine waterkantstructuren, variërend van kleine pleziervaartuigen tot grote dokstructuren waar zeeschepen vracht kunnen opnemen of lossen. Een pijler die uitsteekt in de haven, bestaande uit twee rijen damwanden om een ​​ruimte te creëren tussen die met aarde is gevuld en verhard, is een veel voorkomende constructie.

Damwand wordt ook gebruikt voor bescherming tegen stranderosie; voor het stabiliseren van hellingen op de grond, met name voor wegen; voor het afschermen van wanden van loopgraven en andere opgravingen; en voor kofferdammen. Wanneer de muur minder dan 3 m hoog is, is deze vaak vrijdragend; voor grotere muurhoogten wordt deze echter meestal verankerd met behulp van een of meer ankers. De resulterende muur wordt een verankerde damwand of verankerd schot genoemd.

Bouwmethoden

Bij de constructie van damwandwanden kan de damwand in de grond worden gedreven en vervolgens de aanvulling op de landzijde worden geplaatst, of de damwand kan eerst in de grond worden gedreven en de grond voor de damwand wordt gebaggerd. In beide gevallen is de grond die wordt gebruikt voor opvulling achter de damwandmuur meestal korrelvormig. De grond onder de baggerlijn kan zanderig of kleiachtig zijn. Het oppervlak van de bodem aan de waterzijde wordt aangeduid als de modderlijn of baggerlijn.

voordelen:

Stalen damwanden komt het meest voor vanwege verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen:

1. Biedt hoge weerstand tegen rijbelastingen.

2. Lichtgewicht

3. Kan op verschillende projecten worden hergebruikt.

4. Lange levensduur boven of onder water met bescheiden bescherming.

5. Gemakkelijk om de paallengte aan te passen door te lassen of te bouten

6. Gewrichten zijn minder geneigd om te vervormen tijdens het rijden.

Dit artikel komt uit Civilengineeringbible bewerking vrijgegeven